Makové tartaletky bez lepku s parížskym krémom a malinami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chystáte rodinnú oslavu alebo party s priateľmi a chceli by ste byť za hviezdu? My vám v tom vieme pomôcť. Našim dnešným receptom na makové tartaletky bez lepku ohúrite naozaj každého. Plnené parížskym krémom a zdobené malinami budú zaručene chutiť každému. Ak nemáte čas na prípravu cesta, pokojne použite namiesto toho naše hotové chladené linecké cesto. A party sa môže začať!
Suroviny:
- Na cesto:
- 200 g Promix UNI + na pomúčenie dosky
- 60 g masla
- 60 g práškového cukru
- ½ ČL vanilkovej pasty
- 1-2 vajcia
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku bez lepku
- Štipka soli
- 2 PL nemletého maku
- Na parížsky krém:
- 200 g kvalitnej čokolády na varenie (50 %)
- 500 g smotany na šľahanie
- 1 PL kakaového prášku
- Na ozdobu:
- Maliny a práškový cukor na posypanie
Postup:
Pripravíme si cesto. Maslo spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme v mise do nadýchanej peny. Po jednom postupne zašľaháme vajcia. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, nemletý mak a soľ. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
Kým sa cesto chladí, pripravíme si parížsky krém. Za stáleho miešania necháme zovrieť smotanu
s nalámanou čokoládou a kakaom. Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke. Vychladené nakoniec vyšľaháme na krém.
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Pomocou tartaletkových formičiek s priemerom asi 10 cm vykrajujeme kolieska. Formičku s cestom vždy obrátime a cesto prstami zatlačíme dovnútra na dno a aj po okrajoch. Každé cesto vo formičke popicháme vidličkou, potom uložíme na plech a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 10 minút. Upečené tartaletky necháme vo formičkách vychladnúť.
Parížsky krém si vložíme do cukrárskeho vrecka s tenšou ozdobnou špičkou a postupne nanášame do tartaletiek. Ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v chladničke.
Pridal(a): NovalimSK