pridané 18.5.2014 o 20:23 prečítané 8337x
Maková torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Veľmi jednoduchá, rýchla a bohatá na vápnik :-)
Suroviny:
- 4 vajcia
- 75 g mletého maku
- 25 g mletých mandlí
- 2 PL medu, príp. agávového sirupu
- 2 PL kefíru (príp. vody)
- čokoládová poleva
Postup:
4 žĺtky vyšľaháme s 2 lyžicami medu, príp. agáve sirupu, primiešame 75 g mletého maku, 25 g mletých mandlí a 2 PL kefíru. Napokon zľahka primiešame sneh z bielkov a dáme upiecť pri teplote cca 160°C. Vychladnutý korpus ozdobíme podľa chuti džemom, čokoládovou alebo citrónovou polevou, prípadne šľahačkou.
Pridal(a): sykorkas