pridané 7.5.2013 o 18:08 prečítané 13984x
Maková torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Maková torta je vynikajúca a veľmi zdravá.
Suroviny:
- Cesto:
- 6 žltkov
- 140g práškového cukru - bez lepku
- 140g mletého maku
- 7 bielkov
- tuk na vymastenie, múka(bez lepková)na vysýpanie foriem
- Plnka:
- 100g masla
- 100g práškového cukru (bez lepku)
- 2 pl rumu
- 1 žltok
- 150 ml mlieka
- 150g mletého maku
Postup:
Žltky vyšľaháme s cukrom dopenista a pridáme mletý mak. Do zmesi zapracujeme sneh z bielkov. Cesto dáme do tukom vymastenej formy. Korpus pečieme zhruba 20-30 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť, potom vodorovne dvakrát prekrojíme na polovice.
Plnka:
Vyšľaháme maslo, práškový cukor, rum a žltky. Mlieko uvaríme s makom do zhusnutia a necháme vychladnúť. Makovú zmes zmiešáme s maslovou. A plnkou natrieme korpusy.
Pridal(a): Melike