Maková štrudla s jablkami
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
V časopise Dieťa / ja mám pár číslel z rokov 2001-2004/ som našla recepty pre bezlepkovú dietu a myslím, že sú veľmi dobré aj pre dospelých. Mňa potešili vafle, zeleninové fašírky, knedla a tiež recept na štrúdlu, ktorý uvádzam:
Suroviny:
- 250g PromixUni
- 1KL guarovej gumy
- 1 PL prášk.cukru
- 1 celé vajce
- 1 KL soli
- 125 g tuku
- 3/4 dl kyslej smotany/príp. bieleho jogurtu/
- hrozienka
- 1 bal. škoric. cukru
- 1 bal. vanilk. cukru
- 200 g zomletého maku príp. orechov
- 500 g jablk.
Postup:
Z múky, guarovej gumy, cukru, vajca, smotany, tuku vypracujeme v nádobe tuhé cesto a necháme ho 1 deň odstáť v chlade.Rozdelíme na 2 časti a kažkú vyvaľkáme. Potrieme roztopeným tukom, posypeme makom zmiešaným s cukrom, na to dáme jablká a hrozienka. Posypeme vanilk. a škoric. cukrom, na to znovu mak a štrúdlu zvinieme / pomocou papiera na pečenie/. Potrieme rozšl. vajcom a upečieme.
Inak sú tam vačšinou recepty na koláče, alebo zákusky, ak by ste mali záujem napíšem aj iné... Nataša
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Nataa
Pridal(a): zuzanab