pridané 21.9.2012 o 09:46 prečítané 2398x
Maffiny
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Maffiny s jahodami a vlašskými orechmi
Suroviny:
- 140 g bezlepkovej múky (od Novalimu Uni)
- al. Bezlepkový mix (Vied. pekárne)
- 120 g pohánkovej múky
- 3 čl kypriaceho prášku (blp)
- 1/2 čl mletej škorice
- 60 g mletých orechov
- 200 g jahôd
- 1 vajce
- 125 g prírodného (hnedého) cukru
- 100 ml rastlinného oleja
- 1 bal. vanilkového cukru
- 250g acidofilného mlieka ( al. bieleho jogurtu)
Postup:
Vo väčšej mise zmiešame múku, pohánkovú múku, kypriaci prášok, škoricu a mleté orechy. Jahody umyjeme a pokrájame na väčšie kusy. V druhej mise ľahko vymiešame vajce s cukrom a postupne pridávame olej, vanilkový cukor a jogurt a nakoniec dobre premiešame. Múkovú zmes primiešame do masy . Keď je masa už hladká, pridáme kúsky jahôd a opatrne premiešame. Cesto naplníme do vymazanej a vysypanej maffinovej formy. Pri 175 -190° pečieme 20-30 minút pokiaľ nebudú zlatožltej farby.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: moni
Pridal(a): zuzanab