pridané 21.9.2012 o 09:46 prečítané 2398x

Maffiny

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Maffiny s jahodami a vlašskými orechmi

Suroviny:

  • 140 g bezlepkovej múky (od Novalimu Uni)
  • al. Bezlepkový mix (Vied. pekárne)
  • 120 g pohánkovej múky
  • 3 čl kypriaceho prášku (blp)
  • 1/2 čl mletej škorice
  • 60 g mletých orechov
  • 200 g jahôd
  • 1 vajce
  • 125 g prírodného (hnedého) cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 250g acidofilného mlieka ( al. bieleho jogurtu)

Postup:

Vo väčšej mise zmiešame múku, pohánkovú múku, kypriaci prášok, škoricu a mleté orechy. Jahody umyjeme a pokrájame na väčšie kusy. V druhej mise ľahko vymiešame vajce s cukrom a postupne pridávame olej, vanilkový cukor a jogurt a nakoniec dobre premiešame. Múkovú zmes primiešame do masy . Keď je masa už hladká, pridáme kúsky jahôd a opatrne premiešame. Cesto naplníme do vymazanej a vysypanej maffinovej formy. Pri 175 -190° pečieme 20-30 minút pokiaľ nebudú zlatožltej farby.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: moni

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.