pridané 16.11.2012 o 23:32 prečítané 4351x
Laskonky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Laskonky
Suroviny:
- 4 ks bielky
- 280g práškového cukru
- 1PL zemiakový škrob (solamyl)
- Štipka prášku do pečiva
- Cca. 70-100g kokosu...podľa hustoty cesta
- Plnka:
- 150g horká čokoláda
- 125 g masla
- 150g práškového cukru
Postup:
Z bielkov a cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh. Sneh odstavíme z pary a zľahka vmiešame solamyl, kypriaci prášok a kokos. Kokos treba pridávať postupne, aby cesto nebolo až príliš tuhé(malo by byť lepkavé).Na plech dáme papier na pečenie a tvarujeme laskonky buď striekačkou alebo lyžicou. Pomaly sušíme v rúre pri teplote 80 stupňov (cca.20 min).
Na plnku si rozpustíme horkú čokoládu vo varnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vymiešame si cukrom s maslom a potom pridáme vychladenú čokoládu a natierame na laskonky a spájame ich. Tento recept je zhruba na 15-20 laskoniek. Povrch môžeme pokvapkať rozpustenou čokoládou.
Pridal(a): lucika079