Kysnutý orechový závin
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
orechový závin
Suroviny:
- 400 g bezlepkovej múky Schär Mix B
- 250 ml mlieka
- 1 dcl oleja
- 3 žltky
- štipka soli
- trošku cukru na kvasok
- 3/4 kocky kvasníc FALA
- 1 KL psyllia
- Plnka podľa chuti :kakao, orechy, tvaroh, jablka
Postup:
Z trošky vlažneho mlieka, kvasnic a trošky cukru si urobime kvasok.
Do zvyšného mlieka vymiešame psylium. Muku, olej, žltky, kvasok, štipku soli a mlieko+psyllium zmiešame dokopy a vypracujeme hladke cesto. Cesto sa trošku lepi, tak treba podľa potreby podsypávať múkou.
Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme. Naplníme oblúbenou plnkou.
Moja plnka : V troche mlieka som rozpustila 2 tabletky stévie a vyliala som ho na pomleté orechy. Pridala som trocha domáceho ríbezlového džemu zavareného so stéviou. Všetky zmiešať a natreiť na cesto. zvinúť ,dať na plech a nechať kysnúť. Ked koláčiky nakysnú, dať do vyhriatej rúry na 200 stupnov. piecť cca 30 minut. (podľa potreby)
50 g hotového koláča - 1 SJ
Pridal(a): DanaDianka