kysnutý koláč

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
kysnutý koláč
Suroviny:
- 1/2 kg múky Promix Forte
- 1/4 mlieko /vody/
- 50 g droždie
- 6 kociek cukru
Postup:
2 dcl oleja 2 vajcia + žltok navyše Do misy dáme múku a na okraj misy urobíme kvások. Najprv rozdrobíme droždie, pridáme cukor a vlážne mlieko. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Tento základ cesta možeme použiť na dolky alebo babovku: Babovka: do základu môžeme pridat hrozienka, alebo orechy. Po upečení potrieme olejom a po vychladnutí posýpeme cukrom. Tvarohovo lekvárové koláčky: Použijeme plech s guľatými formičkami. Do nich dáme trochu cesta na to plnku s tvarohom, hrozienka, lekvár , plnku zase prikryjeme tenkou vrstvou cesta tak, aby sa vytvoril koláčik alebo buchtička. Potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe. Prajem veľa zdaru.
Recept bol prenesený zo starej Celiakia.sk, autore receptu: tina1
Pridal(a): zuzanab