Krtkova torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 125 g cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g margarínu, 4 vajcia,
- 1 čokoládový puding, 2 PL maizeny, 1 PL kakaa, 4 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 80 g mletých orechov, 100 g strúhanej čokolády (horkej)
- 2-3 cl griotky (alebo rumu), 1 pohár zaváraných čerešní, 1/2 l smotany na šľahanie, 2 vrecúška stužovaču, 1 vanilkový cukor, 25 g cukru do šľahačky
Postup:
Vymiešať cukre a roztopený margarín do penista a postupne pridávať žĺtky. Maizenu, puding, kakao a prášok do pečiva zmiešať a pridať do žĺtkovej zmesi. Primiešať orechy a strúhanú čokoládu a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu (26 cm) vyložiť papierom na pečenie, vliať cesto a vo vopred vyhriatej rúre piecť pri 160 °C asi 30 min.
Po vychladnutí vydlabať stred cesta do hĺbky asi 1 cm a nechať pri tom 1 až 2-centimetrový okraj. Vydlabané cesto rozmrviť a odložiť.
Cesto navlhčiť griotkou, poukladať čerešne, šľahačku vyšľahať so stužovačom, cukrom a vanilkovým cukrom do tuha a navrstviť na čerešne (tak, aby vznikol mierny kopec). Nakoniec posypať rozdrobeným cestom a jemne ho pritlačiť (napr. pomocou papiera na pečenie. Minimálne na hodinu vložiť do chladničky.
Pridal(a): Darina