pridané 24.1.2008 o 11:58 prečítané 2885x
Krémový makový koláč
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Cesto:5 vajec, 250 g kryštálového cukru, 5 lyžíc vody, 200g pomletého maku, 130 g promix uni, 1/2 prášku do pečiva
- Plnka: 500 ml mlieko, 2 zlaté klasy, 250 g masla, 1 vanilkový cukor
- Poleva: 250 g práš.cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy,
- 1 lyžica vriacej vody
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, pomletý mak, múku zmiešanú s práš. do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom a upečieme.
Vychladnutý koláč pozdĺžne rozrežeme na polovicu .
Z mieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding, po vychladnutí doň zapracujeme maslo vymiešané s vanilkovým cukrom. Hotovou plnkou natrieme jeden plát a druhým ho zakryjeme. Z cukru, citrónovej šťavy a vody vymiešame hladkú hmotu, ktorou koláč potrieme. Necháme trochu stuhnúť a nakrájame na kocky.
Pridal(a): Jana