pridané 19.2.2012 o 00:03 prečítané 2946x
Krehké rožky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Dobrú chuť
Suroviny:
- 150g bezlep.múku Promix forte
- 150g Hery alebo Palmarínu
- 80-100 g. lahôdkovej kyslej smotany
- šipka soli
- 50g slivkového lekváru
- cca 80 g. pr.cukru(podľa potreby)
- 1/3 vanilkového cukru
Postup:
Múku,tuk,kyslú smotanu a štipku soli spolu vymiešame do cesta,
ktoré necháme asi 1/2 hod.v chladničke ,aby trochu stuhlo. Potom ho rozdelíme na dve časti , obidve časti vyvaľkáme do kruhu v priemere cca 20 cm a rozváľkané cesto prerežeme na 8 častí,ktoré nám vytvárajú trojuholníčky.
Na hrubšu časť trojuholníka kladieme kávovou lyž.slivkový lekvár a potom ho stočíme.Aby cesto lepšie lepilo konce trojuholníka jemne navlhčíme.
Hotové rožteky poukladáme na papier na pečenie,jemne ich pokropíme vodou a pečieme asi 15 min. pri 220 °C.
Po upečení ešte za horúca každý kúsok ponoríme do pr.cukru zmiešaného z vanilkovým cukrom ,alebo jednoducho posypeme.
Pridal(a): Systém