pridané 17.2.2013 o 09:31 prečítané 2803x

Karlštejnský jablčný koláč

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Pridávam recept karlštejnský jablčný koláč z relácie VIP Prostřeno. Ja som ho robila z polovicnej dávky, na malý plech. Mne pripomína jablkovú štrúdlu... skúste

Suroviny:

  • 1 kg jablk
  • • 1 bal. vanilkového cukru
  • • mletá škorica
  • • maslo
  • • 2 hrnčeky múky/zmiesala som Uni- kukuričnú muku/
  • • 1 hrnčeky cukru

Postup:

Múku, cukor a vanilkový cukr zmiešame dohromady. Jablká očistíme, nastrouháme na hrubšom strúhadle a premiešame so škoricou. Rúru vyhrejeme na 150°C. Na vymazaný plech nasypeme jednu tretinu muky s cukrom, na nu navrstvíme jablká, znova zasypeme mukou a na to nakrájame maslo /na drobné kúsky/. Karlštejnský jablčný koláč pečeme v predhriatej rúre asi 30 minut.
Dobrú chuť.

Pridal(a): natasaf

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.