pridané 17.2.2013 o 09:31 prečítané 2803x
Karlštejnský jablčný koláč
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Pridávam recept karlštejnský jablčný koláč z relácie VIP Prostřeno. Ja som ho robila z polovicnej dávky, na malý plech. Mne pripomína jablkovú štrúdlu... skúste
Suroviny:
- 1 kg jablk
- • 1 bal. vanilkového cukru
- • mletá škorica
- • maslo
- • 2 hrnčeky múky/zmiesala som Uni- kukuričnú muku/
- • 1 hrnčeky cukru
Postup:
Múku, cukor a vanilkový cukr zmiešame dohromady. Jablká očistíme, nastrouháme na hrubšom strúhadle a premiešame so škoricou. Rúru vyhrejeme na 150°C. Na vymazaný plech nasypeme jednu tretinu muky s cukrom, na nu navrstvíme jablká, znova zasypeme mukou a na to nakrájame maslo /na drobné kúsky/. Karlštejnský jablčný koláč pečeme v predhriatej rúre asi 30 minut.
Dobrú chuť.
Pridal(a): natasaf