Jednoduchý čokoládovo jablkový zákusok bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
V našej predvianočnej súťaži receptov sme od vás dostali veľa inšpiratívnych nápadov, ako použiť Novalim bezlepkové múky alebo zmesi. Spomedzi všetkých receptov sme vyžrebovali našu prispievateľku, pani Henrietu Szanyiovú, ktorá nám poslala recept na výborne vyzerajúci (a určite aj chutiaci) jednoduchý čokoládový zákusok bez lepku s jablkovou plnkou. Veľmi radi sa oň s vami podelíme.
Suroviny:
- Na cesto:
- 1 balenie zmesi na bezlepkovú bábovku Novalim
- 3 vajcia
- 1,5 dcl oleja
- Na plnku:
- 1 kg očistených jabĺk
- 350 ml vody
- 4 PL trstinového cukru
- 2 ks bezlepkového vanilkového pudingu v prášku
- čokoládová poleva na poliatie (pripravíte roztopením 150 g horkej čokolády a asi 50 g tuku do polevy – nad parou)
Postup:
Cesto si pripravíme podľa návodu na obale na bezlepkovú bábovku Novalim z uvedených prísad na cesto. Nalejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme podľa návodu.
Na plnku: jablká očistíme – zbavíme ich jadrovníka a šupiek, pokrájame na malé kúsky a vložíme do hrnca.
Pridáme 2 dcl vody a cukor, občas premiešame. Hrniec prikryjeme a necháme za občasného miešania 10-15 minút dusiť.
Keď sú jablká mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom na hladké pyré.
V malej miske rozmiešame 1,5 dcl vody s dvomi pudingovými práškami a prilejeme k jablkám.
Miešame, dokým nevznikne hladký hustý krém ako puding.
Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na piškótové cesto a následne necháme úplne vychladnúť (cca 1 hodinu v chladničke). Napokon polejeme čokoládovou polevou.
Čokoládovo jablkový zákusok bez lepku podávame nakrájaný na kocky.
Pridal(a): NovalimSK