jahodovo tvarohový koláč
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
chutné a sladké
Suroviny:
- 300g cukru
- 6vajec
- 300g farina alebo mix c môže byt aj jizerka
- PDP
- 1,5dcl oleja
- 1dcl mlieka
- 0,5dcl rumu
- Kakao
- Plnka:
- 1/2 l mlieko
- 2 bal. puding vanilkový
- 4 bal. cukor vanilkový
- 250 g tvaroh
- 250 g mascarpone
- 100 g maslo
- Poleva:
- 400 g smotana kyslá
- 200 g čokoláda
Postup:
cesto: z bielok sneh, žĺtka vyšľahať s cukrom do toho striedavo prilievať teple mlieko s rumom a olej, vyšľahať ,pridať muku zmiešanú s kakaom a PDP ak máte guarovu gumu môžete dať ak nie nič sa nedeje a nakoniec vareškou zľahka primiešať sneh vyliať na vymastený kokosom vysypaný plech a piecť na 180 stupňov
plnka: V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky, zvyšok mlieka dáme variť s 2 balíčkami vanilkového cukru, do vriaceho vlejeme rozmiešané pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme. Do horúceho pudingu zašľaháme maslo.
Vymiešame tvaroh s 2 balíčkami vanilkového cukru 3 lyžicami kryštálového cukru, k tvarohu primiešame mascarpone a dobre vymiešame. Po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding a dobre vymiešame. /podľa chuti môžete ešte dosladiť/..natrieme na koláč potretý džemom a na plnku dáme jahody
poleva: Čokoládu (dala som varovú aj mliečnu) dáme nad paru zmäknúť - rozpustiť. Do rozpustenej čokolády vmiešame kyslé smotany, vymiešame - spojíme obe hmoty. Natrieme na jahody
Pridal(a): kathuska007