pridané 6.4.2008 o 14:54 prečítané 2302x
Jahodová pochúťka

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 5 vajec
- 200g práškového cukru
- 100g zemiakovej múčky/škrob-Amylon, solamyl/
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 zlaté klasy /Dr.Oetker/
- 600ml mlieka
- 200g práškového cukru
- 1 konzerva jahod
- 2 šľahačky v prášku
- 300ml mlieka
- Stužovač dp šľahačky
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom(2/3).Bielky vymiešame dotuha a pridáme prášk.cukor(1/3).Do žĺtkov pridáme zemiakovvú múčku s kypr.práškom a bielky.Dáme na plech/30x25/ vyložený papierom na pečenie.
Z mlieka a zlatého kladu si uvaríme hustý puding.Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding.Jahody rozmixujeme a pridáme do plnky.
Z mlieka, šľahačky a stužovača si připravíme šľahačku podľa návodu .
Na vychladnutu piškótu natruieme plnku a šľahačku a posypeme postrúhanou čokoládou.
Pridal(a): lucika