pridané 9.5.2013 o 20:55 prečítané 3225x

Jablkový závin

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 45 Min

Náročnosť

priemerná

Veľmi chutný jablčník vhodný na sladké raňajky :)

Suroviny:

  • na 2 ks
  • cesto:
  • 350 g bezlepkovej múky MIX B
  • 50 ml oleja
  • 1-2 dcl mlieka
  • 100 g kryšt.cukru
  • 1,5 droždia
  • Štipka soli
  • 2 žĺtka na potretie ( môžeme pridať trochu mlieka)
  • Plnka:
  • 8 ks väčších jabĺk
  • 1 vanilkový cukor
  • Škorica
  • 100 g kryšt.cukru

Postup:

Pripravíme si mlieko, ktoré ohrejeme, pridáme 1 lyžičku kryšt. cukru, štipku soli a droždie a necháme vykysnúť. Do misky si nasypeme bezlepkovú múku, kryšt. cukor, vykysnutý kvások, olej a vymiesime do hladka. Položíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na dve polovice a dáme na dosku vysypanú bezlepkovou múkou. Rozvaľkáme(alebo stačí len rukami natiahnuť cesto) na hrúbku 1 cm. Poukladáme nastrúhané jablká, posypeme ich cukrom, škoricou, vanilkovým cukrom a zavinieme. Rovnako si pripravíme aj druhy závin. Vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme 30- 45 minút o zlatista. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.