pridané 9.5.2013 o 20:55 prečítané 3225x
Jablkový závin
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Veľmi chutný jablčník vhodný na sladké raňajky :)
Suroviny:
- na 2 ks
- cesto:
- 350 g bezlepkovej múky MIX B
- 50 ml oleja
- 1-2 dcl mlieka
- 100 g kryšt.cukru
- 1,5 droždia
- Štipka soli
- 2 žĺtka na potretie ( môžeme pridať trochu mlieka)
- Plnka:
- 8 ks väčších jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- Škorica
- 100 g kryšt.cukru
Postup:
Pripravíme si mlieko, ktoré ohrejeme, pridáme 1 lyžičku kryšt. cukru, štipku soli a droždie a necháme vykysnúť. Do misky si nasypeme bezlepkovú múku, kryšt. cukor, vykysnutý kvások, olej a vymiesime do hladka. Položíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na dve polovice a dáme na dosku vysypanú bezlepkovou múkou. Rozvaľkáme(alebo stačí len rukami natiahnuť cesto) na hrúbku 1 cm. Poukladáme nastrúhané jablká, posypeme ich cukrom, škoricou, vanilkovým cukrom a zavinieme. Rovnako si pripravíme aj druhy závin. Vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme 30- 45 minút o zlatista. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Pridal(a): lucika079