pridané 10.11.2008 o 17:56 prečítané 2598x
JABLKOVÝ SACHER CHLEBÍK

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 150 g postrúhaných jabĺk 100 g krupice/múky 3 vajcia 120 g práškového cukru 1/2 prášku do pečiva 80 g mletých orechov 1 PL kakaa džem na potretie POLEVA: 100 varovej čokolády 40 g stuženého pokrmového tuku
Postup:
Jablká zmiešame s krupicou/múkou a necháme 20 minút postáť. Žĺtky vymiešame s 80 g cukru do penista, pridáme jablká s múkou, kypriaci prášok, orechy, kakao a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame doň zvyšných 40 g cukru a vmiešame do cesta. Cesto rozotrieme od vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a pečieme 40 minút pri teplote 175 ˚C. Upečený chlebík vyklopíme, potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Pridal(a): lubinka