pridané 14.1.2015 o 09:10 prečítané 1892x
Jablkovo višňový koláčik
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jednoduchý koláčik. plnku si môže každý dať takú, aká mu chutí
Suroviny:
- 400 g jizerka,
- 1,5 vajcia (zvyšok z toho druhého vajíčka som použila na vrch na potretie ),
- 1 PL xylitolu,
- 250 g Hera,
- štipka soli,
- 1 PDP,
- 8 PL mlieka .
- Plnka: jablká cca 1 kg,
- škorica, višne (nemusia byť),
- 1 zlatý klas, dosladiť podľa potreby
Postup:
Vypracujeme cesto, rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme. Jednu časť dáme na plech, popicháme vidličkou a prikryjeme jablkami. Druhou časťou cesta prikryjeme jablká. Pečieme pri teplote 180 stupňov, pokiaľ vrch koláča nie je ružový
Pridal(a): DanaDianka