pridané 8.4.2013 o 11:06 prečítané 3714x
Harlekýn
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vynikajúci harlenkýn
Suroviny:
- Cesto:
- 6 vajec
- 18 dkg práškového cukru
- 18 dkg pomletých orechov
- 1 PL lyžica UNI múky /ja robím bez múky/
- Krém:
- 2 šľahačky
- 2 várové čokolády
- 1/2 várovej čokolády na posypanie
Postup:
Deň vopred si uvaríme 2 šľahačky do ktorých rozlámeme 2 várové čokolády /spolu 200g/, necháme vychladnúť a na noc dáme do chladničky. Ráno vyšľaháme.
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme orechy /múku - može aj nemusí byť/ a nakoniec jemne zašľaháme sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný peč.papierom, ešte ho treba troška pomastiť a pečieme v dobre rozohriatej rúre pri 180°C cca 20-30 min.
Na vychladnútý koláč natrieme vychladnutý krém a nahusto posypeme postrúhanou čokoládou.
Pridal(a): natasaf