pridané 18.2.2013 o 20:33 prečítané 16189x
Gaštanová torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Veľmi jednoduchá, bez múky, jej prípravu zvládne aj začiatočník.
Suroviny:
- 4 vajcia,
- 1 bal. gaštanového pyré (200 - 250 g).
- Na ozdobu:
- džem,
- šľahačka,
- stužovač šľahačky,
- zdobenie podľa chuti, vôle, nálady ;-)
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s gaštanovým pyré, primiešame tuhý sneh z bielkov. Dáme na papierom vystlaný plech (ja používam na dané množstvo plech 20x27cm), alebo vymastenú a posypanú tortovú formu. Dáme upiecť do rúry vyhriatej na 175°C, pečieme asi 25 - 30 minút.
Vychladnutý korpus natrieme džemom a ozdobíme šľahačkou, posypeme zdobením.
Pridal(a): sykorkas