pridané 18.2.2013 o 20:33 prečítané 16189x

Gaštanová torta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 5
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Veľmi jednoduchá, bez múky, jej prípravu zvládne aj začiatočník.

Suroviny:

  • 4 vajcia,
  • 1 bal. gaštanového pyré (200 - 250 g).
  • Na ozdobu:
  • džem,
  • šľahačka,
  • stužovač šľahačky,
  • zdobenie podľa chuti, vôle, nálady ;-)

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s gaštanovým pyré, primiešame tuhý sneh z bielkov. Dáme na papierom vystlaný plech (ja používam na dané množstvo plech 20x27cm), alebo vymastenú a posypanú tortovú formu. Dáme upiecť do rúry vyhriatej na 175°C, pečieme asi 25 - 30 minút.
Vychladnutý korpus natrieme džemom a ozdobíme šľahačkou, posypeme zdobením.

Pridal(a): sykorkas

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.