pridané 21.2.2013 o 14:33 prečítané 3323x

Fondánová orechová torta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

náročná

Výborná orechová torta:)

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 mletých orechov
  • 50 g bezlepkovej múky MIX B
  • Plnka:
  • 500 ml mlieka
  • 1, 5 balíčka čokol.pudingu
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g prášk.cukru
  • 200 g mletých orechov
  • 200 g masla
  • rum
  • Čok.poleva- horká čokoláda, maslo
  • Fondán:
  • 30 ml medu
  • 30 ml vody
  • 1 čajová lyžička zelatíny
  • 450 g prášk.cukru

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov, múku a orechy. Vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 st. asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka:
Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Necháme vychladúť. V miske si vymiešame cukor a maslo. Pridáme vychladnutý puding, orechy a trocha rumu a vymiešame.
Cesto si rozrežeme na 3 časti. Naplníme plnkou. Plnkou potrieme aj vrch torty. Potom položíme fondán a ozdobíme čok.polevou.
Fondán:
Želatínu si necháme naboptnať vo vode. Potom zľahka zahrejeme a pridáme med a 1 ČL rumu. Potom prisypeme preosiaty práškový cukor a miesime až dokým nevznikne hladká nelepiaca hmota. Necháme postáť do druhého dňa. Fondán vyvaľkáme a položíme na tortu. Zo zvyšného fondánu tvarujeme rôzne ozdoby.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.