Fondánová orechová torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborná orechová torta:)
Suroviny:
- 5 vajec
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 mletých orechov
- 50 g bezlepkovej múky MIX B
- Plnka:
- 500 ml mlieka
- 1, 5 balíčka čokol.pudingu
- 1 vanilkový cukor
- 200 g prášk.cukru
- 200 g mletých orechov
- 200 g masla
- rum
- Čok.poleva- horká čokoláda, maslo
- Fondán:
- 30 ml medu
- 30 ml vody
- 1 čajová lyžička zelatíny
- 450 g prášk.cukru
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov, múku a orechy. Vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 st. asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka:
Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme hustý puding. Necháme vychladúť. V miske si vymiešame cukor a maslo. Pridáme vychladnutý puding, orechy a trocha rumu a vymiešame.
Cesto si rozrežeme na 3 časti. Naplníme plnkou. Plnkou potrieme aj vrch torty. Potom položíme fondán a ozdobíme čok.polevou.
Fondán:
Želatínu si necháme naboptnať vo vode. Potom zľahka zahrejeme a pridáme med a 1 ČL rumu. Potom prisypeme preosiaty práškový cukor a miesime až dokým nevznikne hladká nelepiaca hmota. Necháme postáť do druhého dňa. Fondán vyvaľkáme a položíme na tortu. Zo zvyšného fondánu tvarujeme rôzne ozdoby.
Pridal(a): lucika079