pridané 17.9.2012 o 21:19 prečítané 3932x
fánky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
fánky
Suroviny:
- 0,5 litrový hrnček múky Promix PK
- 2 žľtky
- 1 kyslú smotanu
- štipku soli
Postup:
Všetko spolu vypracovať v miske na cesto, zabaliť do potravinovej fólie a nechať pol hodinky odpočívať v chladničke. Potom vyvaľkať na hrúbku cca 3 mm, radielkom vykrajovať kosoštvorce, tie v strede ešte 2x narezať a vyprážať vo väčšom množstve oleja. Hotové obaliť v príškovom a vanilkovom cukre. Sú fakt super. Zo zvyšných bielkov a nejakého dobrého džemu si môžete k fánkam urobiť ešte chutnú snehovú penu. Tak hor sa do práce.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: diska
Pridal(a): zuzanab