pridané 24.3.2013 o 10:09 prečítané 6133x
Dobošové rezy
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Fantastický dobośový rez:)
Suroviny:
- 70g kryšt.cukru
- 100g bezl. Múky MIX B
- 5 vajec
- Plnka:
- 500 ml mlieka
- 2 krát vanilkový puding
- 60 g horkej čokolády
- Rum
- 125 g masla
- 150 g prášk.cukru
- 1 vanilkový cukor
- Čokoládová poleva:
- 75g horkej čokolády
- 50g masla
Postup:
Žĺtky a kryšt. cukor vymiešame do peny, pridáme múku a len zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravíme si 2 plechy, ktoré vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 2 polovice a rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov 5-10 minút. Po upečení rozrežeme na 3 časti. ( Vznikne nám 6 plátov)
Plnka.
Z mlieka, van. cukru a vanilk. pudingu uvaríme hustý puding. V horúcom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu. V miske si vymiešame prášk. cukor s maslom, pridáme vychladený puding a rum. Natrieme na jednotlivé pláty a vrch polejeme čok. polevou
Pridal(a): lucika079