pridané 16.5.2013 o 20:29 prečítané 5402x

Doboška

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

priemerná

Doboška náš oblúbený zákusok,

Suroviny:

  • 6x cesto
  • 2- vajcia
  • 40g-cukor kryštálový
  • 60g- múka MIX C
  • soľ
  • plnka:
  • plnka:
  • 6ks žĺtky
  • 300g-cukor práškový
  • 2ks-cukor vanilkový
  • 50g kakao
  • 375g-maslo
  • 150g-čokoláda 70% bezlepková
  • poleva:
  • 100g-čokoláda 70% bezlepková
  • 100g-maslo
  • 100g-CERA stužený tuk

Postup:

bielka vyšľaháme do tuha postupne pridávame cukor a stále šľaháme,metličkou prešľaháme žltka,a pridáme k bielkovej pene,pridáme múku postupne preosievaním a miešaním metličkou,potom cesto natrieme na papier v tenučkej vrstve čo najrovnejšie ..plech 33x38 cm,pečieme pri 200st. asi 10 minút..tak upečieme 6 plátov.Začneme robiť plnku..vajcia vyšľaháme nad parou s pridaním cukru až dovtedy ak bude trocha páliť .Odstavíme a pridáme kakao a šľaháme pridáme aj čokoládu a maslo. hned natierame na vychladnuté pláty ..postupujeme až do minutia plátov a plnky.Naplnenú dobošku polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s maslom a cerou.vychladnuté nakrájame ostrým a nahriatym nožom .

Pridal(a): eliska1

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.