pridané 16.5.2013 o 20:29 prečítané 5402x
Doboška
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Doboška náš oblúbený zákusok,
Suroviny:
- 6x cesto
- 2- vajcia
- 40g-cukor kryštálový
- 60g- múka MIX C
- soľ
- plnka:
- plnka:
- 6ks žĺtky
- 300g-cukor práškový
- 2ks-cukor vanilkový
- 50g kakao
- 375g-maslo
- 150g-čokoláda 70% bezlepková
- poleva:
- 100g-čokoláda 70% bezlepková
- 100g-maslo
- 100g-CERA stužený tuk
Postup:
bielka vyšľaháme do tuha postupne pridávame cukor a stále šľaháme,metličkou prešľaháme žltka,a pridáme k bielkovej pene,pridáme múku postupne preosievaním a miešaním metličkou,potom cesto natrieme na papier v tenučkej vrstve čo najrovnejšie ..plech 33x38 cm,pečieme pri 200st. asi 10 minút..tak upečieme 6 plátov.Začneme robiť plnku..vajcia vyšľaháme nad parou s pridaním cukru až dovtedy ak bude trocha páliť .Odstavíme a pridáme kakao a šľaháme pridáme aj čokoládu a maslo. hned natierame na vychladnuté pláty ..postupujeme až do minutia plátov a plnky.Naplnenú dobošku polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s maslom a cerou.vychladnuté nakrájame ostrým a nahriatym nožom .
Pridal(a): eliska1