Čokoládovo-jahodovo-vanilková torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Plniť to môžme podľa toho koľko času nato máme-ale keď sa to plní na striedačku do kruhu je to veľmi zaujímavé.
Suroviny:
- 5 vajec
- 200g práškového cukru
- 100g zemiakovej múčky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 čokoládové pudingy
- 1 vanilkový puding
- 1 jahodový puding
- 1300 ml mlieka
- 200g masla
- 300g práškového cukru
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme zemiakový škrob s kypriacim prášom do pečiva a sneh.Dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Pomaly upečieme.Z 600ml mlieka uvaríme čokoládový puding.150g práškového cukru vymiešame s maslom/125g/ a pridáme vychladnutý čokoládový puding.Z 400ml mlieka uvaríme vanilkový pudning.Necháme vychladnúť.100g práškového cukru vymiešame s maslom/75g/ a pridáme vychladnutý vanilkový puding.Z 300 ml lieka uvaríme jahodový puding, necháme vychladnúť.100g práškového cukru vymiešame s maslom/75g/ a pridáme vychladnutý jahodový puding.
Tortu rozkrojíme na 2-krát a jednotlivé plnky striedavo striekame na každý plát-aby z toho potom vznikla šachovnica, ale môžme to tam dať aj na striedačku normálne na jeden plát vanilkovú plnku, na druhý jahodovú a vrch a boky čokoládovú.
Pridal(a): lucika