Čokoládové minitortičky bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Aj v obyčajný deň si môžeme spraviť radosť. Čokoládové minitortičky bez lepku nepotrebujú špeciálnu príležitosť, aby sme si ich vychutnali. Kedykoľvek máme chuť na niečo dobré, prečo si to nedopriať? Možno už aj tento víkend k popoludňajšej kávičke. Kto ich vyskúša?
Suroviny:
- 120 g bezgluténovej múky Promix PK špeciál
- 100 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 2 PL oleja neutrálnej chuti
- 1 PL kakaa
- 1 ČL kypriaceho prášku
- Na plnku:
- 250 ml šľahačky
- 200 g horkej čokolády
- čerstvé čučoriedky na ozdobenie
- prípadne trochu roztopenej čokolády na ozdobenie
Postup:
Najprv si pripravíme základ na plnku – parížsku šľahačku. Šľahačku privedieme do varu a potom ňou zalejeme nadrobno nasekanú čokoládu. Rozmiešame ju, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom túto zmes dáme vychladnúť a následne ju dáme do chladničky, aby sme ju poriadne zachladili.
Bezgluténovú múku Promix PK špeciál preosejeme spolu s kypriacim práškom a kakaom.
Žĺtky šľaháme spolu s práškovým cukrom do penista, potom pridáme olej a ešte raz dobre vyšľaháme.
Bielky vyšľaháme do tuha.
Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom a zľahka ich vmiešame gumenou varechou. Napokon do tejto zmesi vmiešame aj bielkový sneh.
Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15-20 minút, kým je korpus upečený tak, že je pružný na dotyk.
Korpus necháme vychladnúť a potom z neho vykrajujeme okrúhle tortičky (môžeme ho ale aj nakrájať na štvorčeky). Na všetky čokoládové minitortičky bez lepku nanesieme zdobiacim vreckom krém, ktorý si pripravíme tak, že vychladenú parížsku šľahačku vyšľaháme mixérom. Nakoniec dozdobíme minitortičky čučoriedkou a roztopenou čokoládou.
Pridal(a): NovalimSK