pridané 19.11.2007 o 23:14 prečítané 2281x
ČOKOLÁDOVÉ KARAMELKY
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 100 g horkej čokolády (aspoň 52 percentnej), 1 čl medu, 40 g masla, 20 cl šľahačky, 300 g cukru
Postup:
Čokoládu rozlámeme na kúsky a dáme rozpustiť v kastróliku so šľahačkou a medom. Na silnom ohni pripravíme karamel z cukru a lyžice vody. Keď je karamel hotový, odstavíme z ohňa, pridáme rozpustenú čokoládu a kúsky masla. Znovu dáme na oheň, privedieme do varu a miešame 2 minúty, až kým masa nebude hladká. Dáme do hranatej formy, alebo na plech, ktorý sme vyložili pergamenovým papierom a rozotrieme na hrúbku 1,5 cm. Chladíme 3 hodiny. Potom pokrájame karamel na kocky.
Pridal(a): lubinka