Čokoládová torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborná narodeninová torta.
Suroviny:
- Cesto
- 1.cesto
- 6 vajec
- 150g práškového cukru
- 100 g bezlepkovej múky-MIX C
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 2.cesto
- 3 vajcia
- 75g prášk.cukru
- 50 g bezlepkovej múky
- Pol kypr.prášku
- Pol lyžice kakaka
- Plnka1:
- 300 ml mlieka
- 1 jahodový puding
- 5 ČL kryš.cukru
- 100 g masla
- Plnka 2:
- 300 ml mlieka
- 1 čokoládový puding
- 5 ČL kryšt.cukru
- 100g masla
- Plnka 3
- 300 ml mlieka
- 1 Zlatý klas
- 5 ČL kryšt.cukru
- 100 g masla
- Šľahačková smotana – 33 %
- Jahody
- Čokoláda na ozdobu
Postup:
Cesto:
Žĺtky, prášk.cukor, van.cukor,kakao vymiešame do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypr.práškom a tuhý sneh z bielkov.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Do tortovej formy nalejeme cesto a pečieme při 180 st asi 35- 45 minút.
Takto si upečieme 2 korpusy. Prvý rozkrojíme na 2 časti.
Druhý korpus si upečieme podobne. Je to rozdelené z toho dôvodu, že do formy sa nezmestí cesto z 9 vajec tak si upečieme najskôr korpus zo 6 a potom z 3.
Plnka1, 2., 3.
Z mlieka, cukru, van.cukru uvaríme hustý puding. Potom ešte do teplého pridáme maslo a miešame, kým nevychladne. Na záver môžeme ešte premiešať šľahačom.
1.korpus si rozkrojíme na natrieme prvú vrstvu čok. krémom. Potom postupne prikladáme ďalšie časti a dávame do jednej- vanilkový krém a do ďalšej vrsty vanilkový krém a založíme poslednú časť.
Vyšľaháme si tahačku a ozdobíme. Navrch poukladáme jahody a nakoniec posypeme postrúhanou čokoládou.
Pridal(a): lucika079
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- lucika079
- pridané:
- 00:03 16.10.2012
*Pardon oprava - do poslednej vrstvy dáme jahodový krém.