pridané 6.4.2008 o 14:47 prečítané 2807x
Čokoládová roláda
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Piškóta/môže byť aj obyčajná z múky/
- 200g práškového cukru
- 100g zemiakového škrobu/Amylon, Solamyl/
- 1 kypriaci prášok
- 5 vajec
- 1 lyžica kakaa
- 1 a pol balíčka čokoládového pudingu/Dr.Oetker/
- 100g masla
- 150g práškového cukru
- 500ml mlieka
- 2 veľké banány
- 150g práškového cukru
Postup:
Žĺtky vymiešame s 2/3 práškového cukru a pridáme sneh vyšlahaný z bielkov, do ktorého sme vmiešali zvyšok práš. cukru a zemiakový škrob zmiešaný s kypr.práškoma kakao. Vylejeme na plech/40x 35/ vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200st.
Z mlieka a čokoládového pudingu si uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme vychladený puding.
Po vychladnutí piškótu natrieme plnkou na okraj položíme banány a zvinieme do rolády.Vrch tiež potrieme plnkou a posypeme postrúhanou čokoládou.
Pridal(a): lucika