pridané 3.11.2007 o 15:37 prečítané 2640x
CITRÓNOVÁ ROLÁDA
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 6 bielkov 330 g práš. Cukru Plnka: 2,2 dcl šťavy z citróna postrúhaná kôra z 3 citrónov 2dcl vody 25 dkg cukru + 1,5 dcl vody 4 PL lyžice zem. Škrobu 15 dkg masla šľahačka
Postup:
Cesto: Vyšľaháme 6 bielkov s práš. Cukrom a dáme piecť na papier. Pečieme mierne, skôr sušíme. Šťavu a kôru z citrónov zmiešame s 2 dcl vody, práš. Cukrom a zohrejeme až sa rozpustí cukor. Potom pridáme 1,5 dcl vody zmiešanej so škrobom a privedieme do varu. Pridáme 15 dkg masla a vychladíme. Na upečenú roládu natrieme krém, vyšľahanú šľahačku a zrolujeme. Cesto sa síce trochu láme, ale na chuti to nič nemení. Posypeme pr. Cukrom.
Pridal(a): Systém