pridané 3.9.2014 o 18:17 prečítané 8519x

Cheesecake pre bezlepkovo-bezlaktozovú diétu

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Cheesecake študenta SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského 9 - Adama Dvořáka z ocenenej práce "Kombinované diéty pri celiakii v modernej gastronómii". Vyskúšajte :o)

Suroviny:

  • Suroviny na cesto:
  • 200 g bezlepková zmes/múka
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g bezlaktózového masla
  • 21 ml bezlaktózového mlieka/vody
  • 5 g kypriaceho prášku
  • 1 ks žĺtko
  • Suroviny na tvarohovú plnku:
  • 500 g bezlaktózový tvaroh
  • 500 g bezlaktózova šľahačka
  • 6 ks vajcia
  • 2 č.l. citrónovej kôry
  • 200 g kryštálový cukor

Postup:

Postup prípravy cesta:
Zmäknuté maslo a práškový cukor vymiešame
do peny a pridáme žĺtka. Po primiešaní žĺtok pridáme mlieko/vodu a preosiatu múku s kypr. práškom.
Pripraveným cestom naplníme formu.

Postup prípravy tvarohovej plnky:
Tvaroh a cukor vymiešame do hladkej hmoty. Pridáme celé vajcia a citrónovú koru.
Po dôkladnom zmiešaní týchto surovín za stáleho miešania pridávame šľahačku a poriadne premiešame. Po premiešaní vylejeme do formy s cestom.
Pečieme pri teplote 160°C približne 40 minút.

Pridal(a): milos

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.