pridané 3.9.2014 o 18:17 prečítané 8519x
Cheesecake pre bezlepkovo-bezlaktozovú diétu
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Cheesecake študenta SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského 9 - Adama Dvořáka z ocenenej práce "Kombinované diéty pri celiakii v modernej gastronómii". Vyskúšajte :o)
Suroviny:
- Suroviny na cesto:
- 200 g bezlepková zmes/múka
- 120 g práškového cukru
- 120 g bezlaktózového masla
- 21 ml bezlaktózového mlieka/vody
- 5 g kypriaceho prášku
- 1 ks žĺtko
- Suroviny na tvarohovú plnku:
- 500 g bezlaktózový tvaroh
- 500 g bezlaktózova šľahačka
- 6 ks vajcia
- 2 č.l. citrónovej kôry
- 200 g kryštálový cukor
Postup:
Postup prípravy cesta:
Zmäknuté maslo a práškový cukor vymiešame
do peny a pridáme žĺtka. Po primiešaní žĺtok pridáme mlieko/vodu a preosiatu múku s kypr. práškom.
Pripraveným cestom naplníme formu.
Postup prípravy tvarohovej plnky:
Tvaroh a cukor vymiešame do hladkej hmoty. Pridáme celé vajcia a citrónovú koru.
Po dôkladnom zmiešaní týchto surovín za stáleho miešania pridávame šľahačku a poriadne premiešame. Po premiešaní vylejeme do formy s cestom.
Pečieme pri teplote 160°C približne 40 minút.
Pridal(a): milos