Burizonové karamelové guľky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Veľmi dobré a známe burizonové guľky, ktoré sa rýchlo míňajú :o)
Suroviny:
- 300g kryštálového cukru
- 1ks Salka (zahustené sladené kondenzované mlieko)
- 2ks balenia burizonov
- 125g masla, prípadne Palmarínu
Postup:
Vo väčšom hrnci rozpustíme cukor za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa nám nevytvorí karamel. Pridáme Salko, a za stáleho miešania zmes varíme, kým nám nevznikne stredne hustá hmota. Potom hrniec odstavíme z ohňa, pridáme nakrájané maslo (Palmarín), necháme ho rozpustiť, pridáme burizony a zľahka premiešame.
Guľky tvarujeme tak, že si ruky namáčame do studenej vody, aby sa lepšie tvarovali. Môžeme použiť aj formu na srnčí chrbát, s tým, že skôr ako začneme dávať masu do formy, vložíme do nej fóliu alebo mikroténový sáčik.
Guľky či formu nechávame odstáť na chladnom mieste. Po stuhnutí masu z formy vyklopíme na dosku a krájame pláty podľa vlastného uváženia.
:o)
Pridal(a): monci222