pridané 18.9.2012 o 13:32 prečítané 7086x

Bublanina s pudingom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Bublanina s pudingom

Suroviny:

  • 4 vajcia,
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 300 g bezlepkovej múky (ja dávam promix UNI)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 marhuľový alebo broskyňový kompót
  • 1 vanilkový a 1 čokoládový pudingový prášok

Postup:

Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh. Vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Marhule(broskyne)scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme na cesto a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 40 minút pri 150 stupňoch C.
Štavu z kompótu dolejem do 1 litra vodou a rozdelíme na polovice. Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding(osladíme podľa chuti) a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding, nalejeme ho na vrch koláča, necháme stuhnúť a pokrájame.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk,autor receptu: Jana1

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.