pridané 18.9.2012 o 13:32 prečítané 7086x
Bublanina s pudingom
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bublanina s pudingom
Suroviny:
- 4 vajcia,
- 250 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml oleja
- 200 ml mlieka
- 300 g bezlepkovej múky (ja dávam promix UNI)
- 1 prášok do pečiva
- 1 marhuľový alebo broskyňový kompót
- 1 vanilkový a 1 čokoládový pudingový prášok
Postup:
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh. Vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Marhule(broskyne)scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme na cesto a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 40 minút pri 150 stupňoch C.
Štavu z kompótu dolejem do 1 litra vodou a rozdelíme na polovice. Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding(osladíme podľa chuti) a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding, nalejeme ho na vrch koláča, necháme stuhnúť a pokrájame.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk,autor receptu: Jana1
Pridal(a): zuzanab