pridané 2.4.2016 o 18:11 prečítané 6128x

Browncheese s polevou z lesného ovocia

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

náročná

Upravený recept z knihy Cukráreň od Adriany Polákovej - trošku náročný na riady a čas, ale určite stojí za to.

Suroviny:

  • Korpus:
  • 180 g maslových bezlepkových sušienok
  • 80 g zmäknutého masla
  • Tmavá časť:
  • 200 g čokolády na varenie (52 % kakaa)
  • 100 g kryštálového cukru
  • 125 g masla
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica kakaa
  • 3 lyžice múky Schär Mix C
  • Svetlá časť:
  • 200 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • Poleva:
  • 2 hrnčeky mrazeného ovocia (maliny, lesné ovocie, čo máte)
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru

Postup:

Korpus:
Sušienky zomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, (ja som natrela palmarinom) a vyrobíme aj asi 1 cm okraj.

Ovocná poleva:
Ovocie s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vnikla hladá omáčka - prepasírujeme asi len tri lyžice, zvyšok necháme aj s kúskami ovocia na poliatie.

Browncheese:
Čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj múku.

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu.

Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu. Na vrch dáme 3 lyžice ovocnej prepasírovanej polevy a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená).

Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť.

Browncheese podávame preliaty ovocnou polevou.

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.