pridané 6.4.2008 o 14:59 prečítané 2992x
Broskyňová torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 5 vajec
- 200g práškového cukru
- 100g zemiakovej múčky/škrob-Amylon, solamyl/
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 500ml mlieka
- 100g masla
- 1 a pol balíčka zlatého klasu
- 1 šľahačka v prášku
- 150 ml mlieka
- pol balíčka stužovača do šľahaćky-nemusí byť/
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom(2/3).Bielky vymiešame dotuha a pridáme prášk.cukor(1/3).Do žĺtkov pridáme zemiakovvú múčku s kypr.práškom, bielky a kakao.Dáme do vymastenej a vysypaném tortovej formy a upečieme.
Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme vychladnutý puding
Tortu rozkrojíme 2-krát a každú časť natrieme plnkou a dáme do nej na tenko rozkrájané broskyne.Povrch torty aj boky natrieme šľahačkou a posypeme grankom.
Pridal(a): lucika