pridané 31.1.2008 o 18:25 prečítané 2991x
Bielkový chrumkáčik
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 4 bielka 15 dkg kryštál. cukru 12 dkg Promix Pk 18 dkg orechov (mandle, vlašské, lieskové, slnečnicové)
Postup:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a zašľaháme. Postupne pridáme múku a orechy. Pečieme vo forme na srnčí chrbát (vymastenej tukom a vysypanej pomletými orechami, alebo strúhankou) 35 min, pri teplote 160 C. Upečené cesto vyklopíme z formy a pevne zatočíme do utierky. Necháme stát 6-8 hodín. Odbalíme a ostrým nožom nakrájame na tenké 2-3 mm plátky. Tie rozložíme na plech a sušíme v rúre pri teplote 150 C asi 3-4 minúty.
Pridal(a): gasi