pridané 3.5.2018 o 14:01 prečítané 1301x
Bezlepkový tiramisu dezert
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Tip na extra rýchly a lahodný zákusok.
Suroviny:
- bezlepkové piškóty
- instantná káva
- voda
- Krém:
- 500 ml rastlinná šľahačka
- 150 ml vlažná voda
- 100 g stabilizátor Liana príchuť TIRAMSU
Postup:
1. Najprv zalejeme instantnú kávu. Necháme ju vychladnúť.
2. Piškóty namáčame v káve a poukladáme vedľa seba.
3. Stabilizátor rozmiešame vo vode. Ihneď elektrickým šľahačom vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľaháme do požadovanej konzistencie, prípadne rozriedime mliekom. Podľa chuti môžeme dosladiť.
4. Naplníme cukrárenské vrecko a zdobíme.
5. Takto prekladaním piškót namočených v káve a krému na zákusok opakujeme 2x a na pohár niekoľko vrstiev asi 3-4, ale s okrúhlymi piškótami.
6. Nakoniec povrch posypeme kakom tmavým Liana.
Pridal(a): Michaela66