Bezlepkový rebarborový zákusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Kyslá chuť rebarbory v kombinácii so sladkým vanilkovým krémom a čokoládou ...
Suroviny:
- Piškóta:
- 5 ks vajcia
- 150 g bezlepková múčna zmes na piškótové cesto Cake mix Liana
- 150 g práškový cukor
- 3 lyžice vlažná voda
- Rebarbora:
- 2 ks vanilínový cukor Liana
- Vanilkový krém:
- 800 ml mlieko
- 2 ks Zlatým krém Liana
- 40 g kryštálový cukor
- 100 g práškový cukor
- 200 g maslo
- Čokoládová poleva:
- 150 g čokoláda 70% Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 1 lyžica olej
- Dekoračná fólia na čokoládu
Postup:
1. Ošúpanú rebarboru nakrájame na kolieska, zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.
2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175 st dozlatista.
3. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.
4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Natrieme vanilkový krém. Polejeme čokoládovou polevou. Použila som dekoračnú fóliu na čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.
Pridal(a): Michaela66