pridané 9.7.2015 o 11:34 prečítané 4822x
bezlepkový raffaelo zakusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
sladke a chutne
Suroviny:
- cesto:
- 6 žltkov
- 6 bielkov
- 300g múky farina
- 300g cukru
- 1 Kl guarovej gumy
- 1,5dcl oleja
- 1 dcl mlieka
- 0,5 dcl rumu
- 1 PDP
- plnka:
- 250g masla
- 1Salko (nevarene!)
- 2 zlaté klasy
- 500ml mlieka
- Šľahačka v prášku
- Kokos na posypanie
Postup:
Žltka si vyšlahame s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieko (mierne teple zmiešane s rumom) a olej-striedavo
Potom pridáme múku zmiešanu s PDP,guarovou gumou a pomaly šľaháme
Nakoniec primiešame varechou vyšľahaný sneh zo 6 bielkov
Cesto vyleje ma vymastený kokosom vysypaný plech, a pecieme na 180 stupnov cca 30 minut
Plna: z mlieka a zlateho klasu uvariť hustý puding, salko vymiešať s maslom... a primiešať do vychladnutého pudingu
Upečenú piškótu natrieme džemom, na džem plnku na plnku vyšľahanú šľahačku a na šľahačku posypať kokosom
Pridal(a): kathuska007