Bezlepkový punčový zákusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chuť je ešte lepšia ako u klasického lepkového punčového koláča. Vyskúšajte a neoľutujete :)
Suroviny:
- Korpus 2- krát:
- 4 ks vajíčka,
- 160 g cukor,
- 230 g Cake mix Liana,
- 100 ml voda,
- 100 ml olej,
- ružové potravinárske farbivo
- Sirup:
- 300 ml voda,
- 150 g cukor,
- punčová aróma,
- rum
- Punčová poleva:
- 1 ks Punčová poleva Liana,
- 200 g práškový cukor
- Dodatok: džem
Postup:
1. Z bielkom ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, olej, vodu. Cake mix už len ručne vareškou zľahka primiešame k vyšľahanej hmote.
2. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180st cca 20 minút dozlatista.
3. Druhý korpus pripravíme rovnako. Na záver primiešame do cesta ešte pred pečením pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
4. Pripravíme sirup. Vodu s cukrom prevaríme, dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť.
5. Upečený, vychladnutý svetlý korpus prekrojíme. Spodný prekrojený plát natrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom, ktorý rovnomerne polejeme uvareným sirupom. Natrieme opäť džem a priložíme druhý svetlý plát. Zaťažíme na 2-3 h celý pripravený zákusok.
6. Na záver polejeme vrch koláča pripravenou punčovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Rozotierame teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.
Zákusok sa najlepšie pokrája , ak poleva ešte nie je úplne stuhnutá. Krájame teplým nožom.
Pridal(a): Michaela66