Bezlepkový pšenovník s malinami a tvarohom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami. Dobrota, ktorá dobre padne na raňajky či k šálke kávy alebo čaju. Poďte si pozrieť náš najnovší recept. Veríme, že vás zaujme a že ho čoskoro vyskúšate. Neoľutujete :-)
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 150 g pšena
- 50 g Novalim ryžovej múky
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 100 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 250 g malín + na ozdobu
- Maslo na vymastenie formy
- Mandľové lupienky na posypanie
- Lístky mäty alebo bazalky na ozdobu
- Práškový cukor na posypanie
Postup:
Pšeno najprv sparíme vriacou vodou a potom varíme v dostatočnom množstve vody asi 15 minút do úplného zmäknutia. Scedíme a necháme vychladnúť.
Pšeno dáme do veľkej misy, pridáme ryžovú múku, tvaroh, vajcia a cukor. Dôkladne spolu premiešame. Nakoniec opatrne zapracujeme aj umyté a osušené maliny.
Zmes vylejeme do maslom vymastenej okrúhlej formy s priemerom 25-28 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 30-40 minút do zlatista. Približne 10 minút pred dopečením koláč posypeme mandľovými lupienkami, aby sa zapiekli do chrumkava.
Upečený vychladnutý koláč ozdobíme ešte malinami, lístkami mäty alebo bazalky a posypeme práškovým cukrom.
Pridal(a): NovalimSK