Bezlepkový opitý Izidor
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Koláčik, ktorý obsahuje veľa orechov, rumu a 70%-tnú čokoládu :)
Suroviny:
- Cesto :
- 150 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 4 ks vajcia
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
- 120 g mleté orechy
- 70 g Cake mix Liana
- 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
- Orechová plnka :
- 200 g mleté orechy
- 100 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 2 dl rum
- Kakaový krém :
- 6 ks žĺtky
- 3 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
- 100 g práškový cukor
- 250 g maslo
- Poleva :
- 100 g čokoláda 70% Liana
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 10 g maslo
- Dodatky : plech 25x35 cm, 1 pohár ríbezľový džem
Postup:
1. V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske mixérom vymixujeme do peny žĺtky, cukor, maslo.
2. Pridáme Cake mix, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z vaječných bielkov.
3. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
4. Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom.
5. Na džem navrstvíme orechovú plnku , na ňu kakaový krém a necháme stuhnúť.
6. Vrch polejeme čokoládovou polevou a necháme znova stuhnúť.
Postup orechová plnka:
1. Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.
Postup kakaový krém:
1. Žĺtky, kakao a práškový cukor mixujeme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.
2. Do vychladnutej masy vmixujeme maslo a urobíme jemný krém.
Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk a maslo.
Pridal(a): Michaela66