pridané 4.9.2018 o 11:03 prečítané 3010x
Bezlepkový obrátený slivkový koláč
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chutný koláč v kombinácii slivky, mak a mascarpone...
Suroviny:
- Cesto:
- 2 vajíčka,
- 1 hrnček cukor kryštálový (hrnček = 250ml),
- 1/2 hrnček mak celý,
- 1/2 hrnček olej,
- 1/2 hrnček mlieko,
- 1 hrnček bezlp. múčna zmes Cake mix Liana
- Plnka:
- 200 ml voda,
- 1 balenie vanilkový cukrársky krém za studena Liana,
- 1 balenie mascarpone
- Dodatky:
- 600g slivky,
- 6 lyžíc cukor trstinový
- použitý plech: 22x32 cm
Postup:
1. Na plech dáme alobal a posypeme trstinovým cukrom. Uložíme prekrojené slivky na polovicu.
2. Metličkou v miske vymiešame vajcia, cukor, mlieko, olej. Neskôr zamiešame mak a Cake mix.
3. Cesto vylejeme na slivky.
4. Pečieme pri 180st 35 minút.
5. Necháme vychladnúť a potrieme plnkou.
Postup plnka:
1. Do vody nasypeme krém za studena a mixujeme 2 minúty na maximum.
2. Pridáme mascarpone a domixujeme.
Pridal(a): Michaela66