pridané 4.6.2018 o 11:24 prečítané 2171x

Bezlepkový nesmrteľný orechový krémeš

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

Vládca medzi krémešmi.

Suroviny:

  • Suroviny na cesto:
  • 80 g kryštálový cukor
  • 100 g mleté orechy
  • 100 g rozdrvené piškóty podľa nášho receptu na Bezlepkové detské piškóty
  • 5 ks bielky
  • 2 ks žĺtky
  • 50 ml olej
  • 1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
  • Suroviny na pudingový krém:
  • 3 ks žĺtky
  • 2 ks Zlatý krém Liana
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 700 ml mlieko
  • 100 g maslo
  • Dodatky: na vrch koláča 300 ml šľahačka, čokoláda na postrúhanie

Postup:

1. Vaječné bielky vyšľaháme s polovicou kryštálového cukru na hustý sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a došľaháme.
3. Pridáme mleté orechy s rozdrvenými piškótami a kypriacim práškom do pečiva Liana.
4. Jemne primiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech (38x28cm) vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečieme na 180 °C cca 10 minút.
6. Necháme vychladnúť a cesto rozdelíme na polovicu.
7. Na prvý plát natrieme pudingový krém a prikryjeme ho druhým plátom.
8. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na druhý plát.
9. Ozdobíme postrúhanou čokoládou.
10. Necháme vychladnúť a porežeme na štvorce.


Postup krém:
1. Dáme variť 500 ml mlieka.
2. V 200 ml mlieku rozmiešame žĺtky, Zlatý krém Liana a cukor.
3. Do zovretého mlieka vmiešame pudingovú zmes.
4. Dáme znova pomaly variť až vznikne hustá, jemná hmota.
5. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.