pridané 5.10.2018 o 11:28 prečítané 2778x
Bezlepkový medový krémeš
Čas prípravy
Náročnosť
Skvelá kombinácia jemného medového cesta a lahodného vanilkového krému.
Suroviny:
- Cesto :
- 400 g Cake mix Liana
- 120 g práškový cukor
- 70 g maslo
- 2 lyžice med
- 1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
- 2 vajcia
- pár kvapiek rumová aróma
- Krém :
- 1 l mlieka
- 3 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 150 g maslo
- rumová aróma na dochutenie
- 150 ml smotana na šľahanie
Postup:
Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske na vláčnu hmotu. Rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a pečieme na opačnej strane plechu pri teplote 180st 7 - 10 minút. Z mlieka a Zlatých krémov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Povrch pudingu potrieme trochou masla, aby sa nám nevytvorila kôrka. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Natrieme na prvý plát cesta. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a navrstvíme na krém. Prikryjeme druhým plátom a necháme na chladnom mieste 5-6 hodín odstáť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Pridal(a): Michaela66