pridané 3.10.2007 o 22:20 prečítané 3603x
Bezlepkový mafin
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Všetkým nám veľmi chutil a dcéra poznamenala, že je dokonca lepší ako z klasickej múky.
Výborný je aj bez ovocia, čokolády a hrozienok.
Suroviny:
- 1 vajce, 180g práš. cukru, vanilkový cukor, 8 PL oleja, 150ml pochúťkovej smotany, 210g Promix Uni, 1 sáčok Zlatého klasu, 1 bal. škrobového prášku do pečenia, hrozienka (môže byť aj čokoláda, ovocie, napr. ríbezle)
Postup:
1. Vyšľaháme 1 vajce.
2. Pridáme práš. a vanilkový cukor, 8 PL oleja, pochúťkovú smotanku a dobre premiešame.
3. Pridáme múku s práškom do pečenia , zmiešanú so zlatým klasom.
4. Na záver primiešame ovocie, napr. ríbezle, alebo kúsky čokolády, alebo hrozienka.
5. Cesto dávame do košíkov na šuhajdy, asi do 2/3 a dáme piecť do rúry na 15-20 min.
Teplota rúry je 180 °C.
Počas celej prípravy som použila ručný mixér.
Pridal(a): tony