Bezlepkový linecký zákusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jemný, jednoduchý, rýchly a zároveň taaak chutný :)
Suroviny:
- 1. cesto:
- 250 g Cake mix Liana
- 150 g maslo
- 1 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- džem.
- 2. cesto:
- 200 g maslo
- 180 g práškový cukor
- 5 ks vajec
- 150 g mleté orechy
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
- 2 postrúhané jablká
- 2 lyžice strúhanka alebo mleté sušienky bez lepku
- Čokoládová poleva:
- 150 g čokoláda Liana 45%
- 25 g maslo
- 50 ml mlieko
Postup:
1. Zo zmesi Cake mix Liana, masla, vajíčka, práškového a vanillínového cukru vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto natrieme džem a na džem rozotrieme pripravené 2. cesto.
2. Pripavíme druhé cesto. Maslo s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, zomleté orechy, kakao, postrúhané jablká, strúhanku alebo zomleté sušienky a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na 1. cesto potreté džemom.
3. Cesto zarovnáme a dáme piecť pri teplote 180 °C asi 35 minút.
4. Povrch koláča je po upečení veľmi jemný, čiže musí poriadne vychladnúť a až potom naň natrieme džem a polejeme čokoládou.
Pridal(a): Michaela66