Bezlepkový krémeš s jahodami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Najlepší, aký ste jedli. Taký je náš bezlepkový krémeš s jahodami, ktorý si môžete aj vy napiecť podľa nášho receptu. Presvedčíme vás, že pripraviť si domáce bezlepkové cesto je skutočne jednoduché a potom sa môžete pohrať s rôznymi receptami. Jedným z nich je napríklad tento, ktorý je ako stvorený na jarné maškrtenie.
Suroviny:
- Na cesto:
- 250 g bezgluténovej múky NOVALIM Promix PK špeciál
- 250 g jemného krémového tvarohu (nízkotučného)
- 250 g masla
- štipka soli
- Na plnku:
- 400 g mrazených alebo čerstvých jahôd
- 2 PL kryštálového cukru
- 500 g nízkotučného krémového tvarohu
- 400 ml šľahačky
- 8 plátkov želatíny
- 2 PL práškového cukru
Postup:
Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a tvaroh spolu premiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme ho do chladničky na 3-4 hodiny, ideálne cez noc.
Dobre vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, obe rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej doske na rovnaké obdĺžniky a oba pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 17 minút. Odporúčame na jednom obdĺžniku naznačiť rezy budúcich koláčikov, aby sa nám hotový krémeš ľahšie krájal.
Na plnku povaríme jahody s kryštálovým cukrom do mäkka a prepasírujeme ich cez jemné sito. Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Tvaroh, šľahačku, práškový cukor vymiešame mixérom do nadýchaného krému. Želatínu vyžmýkame a na slabom ohni ju za stáleho miešania rozpúšťame v prepasírovaných jahodách (neprevárame). Dve lyžice tvarohovej plnky vmiešame do jahôd a potom celú zmes vylejeme späť do zvyšného tvarohového krému a dobre premiešame. Krém necháme v chlade, kým nezačne tuhnúť.
Tuhnúci krém nanesieme na jeden plát upečeného cesta, prikryjeme ho plátom cesta s naznačenými rezmi a dáme do chladničky na páč hodín úplne stuhnúť. Bezlepkový krémeš s jahodami podávame posypaný práškovým cukrom a ozdobené jahodami.
Pridal(a): NovalimSK