Bezlepkový krehký zákusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Krehkosť rozplývajúca sa na jazyku....
Suroviny:
- Cesto:
- 2 ks vajíčka,
- 220 g cukor,
- 400 g Cake mix Liana,
- 250 g maslo
- Tvarohová plnka:
- 1 kg hrudkovitý tvaroh,
- 1 ks vajíčko,
- 150 g cukor alebo podľa chuti
- 1 lyžička Citrónová poleva Liana,
- 50 ml mlieko,
- 2 lyžice Zlatý krém Liana
Postup:
1. Zo zmesi Cake mix, vajíčok, cukru a masla vypracujeme cesto.
2. Rozdelíme ho na 2 časti., zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť na 1h.
3. Pripravíme plnku. Tvaroh, vajíčko, cukor podľa chuti, citrónovú polevu, mlieko, zlatý krém zmiešame v osobitnej miske.
4. Vyberieme z chladničky jedno pripravené cesto, ktoré rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech.
5. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrchný plát môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle.
6. Dáme do vyhriatej rúry na 180st upiecť dozlatista.
Koláč môžeme pripraviť aj s jablkovou plnkou tak, že jablká nastrúhame prebytočnú šťavu z nich vytlačíme, ochutíme cukrom a škoricou.
Pridal(a): Michaela66