pridané 4.5.2018 o 12:51 prečítané 3429x

Bezlepkový kinder pinqui zákusok

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

priemerná

Nadýchaný zákusok so smotanovo-čokoládovou plnkou, čokoládovou polevou a kokosm.

Suroviny:

  • Suroviny na cesto (urobíme ho 2x):
  • 3 vajcia
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 3 PL teplá voda
  • 3 PL Cake mix Liana
  • 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • Smotanová plnka (urobíme ju 2x):
  • 250 ml smotana 33%
  • ½ vrecka Želatína číra Liana
  • 1 KL med
  • Čokoládový plnka:
  • 150 g čokoláda 70%, 45% alebo 60% Liana
  • 100 g rastlinný tuk
  • 1 PL voda
  • 2 PL olej
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g čokoláda 70%, 60% alebo 45% Liana
  • 100 g rastlinný tuk
  • 3 PL olej
  • 1 PL práškový cukor
  • 1 PL voda

Postup:

1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu. Pridáme teplú vodu a vyšľaháme na hustú penu.
2. Cake mix Liana zmiešame s kakaom a ručne pridáme k pene a jemne zamiešame. Ručne ešte potom primiešame hustý sneh z bielkov.
3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180°C 20 minút.
4. Postup zopakujeme aj pri druhom ceste.

Postup smotanová plnka:
1. 250 ml smotany vyšľaháme, pridáme med a šľaháme ďalej.
2. Pridáme ½ vrecka želatíny Liana, ktorú urobíme podľa návodu na obale.
3. Dobre premiešame a natrieme na prvý plát cesta.
4. Dáme vychladnúť cca na 20 minút.

Postup čokoládová plnka:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk, vodu a olej.
2. Natrieme na stuhnutú smotanovú plnku a dáme vychladnúť na 20 minút.
3. Znova urobíme smotanovú plnku a natrieme na vychladnutú čokoládovú plnku.
4. Položíme druhý plát cesta, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.

Postup čokoládová poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk, olej, práškový cukor a vodu.
2. Polejeme koláč a ½ plechu posypeme kokosom.
3. Necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.