Bezlepkový kinder pinqui zákusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nadýchaný zákusok so smotanovo-čokoládovou plnkou, čokoládovou polevou a kokosm.
Suroviny:
- Suroviny na cesto (urobíme ho 2x):
- 3 vajcia
- 3 PL kryštálový cukor
- 3 PL teplá voda
- 3 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- Smotanová plnka (urobíme ju 2x):
- 250 ml smotana 33%
- ½ vrecka Želatína číra Liana
- 1 KL med
- Čokoládový plnka:
- 150 g čokoláda 70%, 45% alebo 60% Liana
- 100 g rastlinný tuk
- 1 PL voda
- 2 PL olej
- Čokoládová poleva:
- 200 g čokoláda 70%, 60% alebo 45% Liana
- 100 g rastlinný tuk
- 3 PL olej
- 1 PL práškový cukor
- 1 PL voda
Postup:
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu. Pridáme teplú vodu a vyšľaháme na hustú penu.
2. Cake mix Liana zmiešame s kakaom a ručne pridáme k pene a jemne zamiešame. Ručne ešte potom primiešame hustý sneh z bielkov.
3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180°C 20 minút.
4. Postup zopakujeme aj pri druhom ceste.
Postup smotanová plnka:
1. 250 ml smotany vyšľaháme, pridáme med a šľaháme ďalej.
2. Pridáme ½ vrecka želatíny Liana, ktorú urobíme podľa návodu na obale.
3. Dobre premiešame a natrieme na prvý plát cesta.
4. Dáme vychladnúť cca na 20 minút.
Postup čokoládová plnka:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk, vodu a olej.
2. Natrieme na stuhnutú smotanovú plnku a dáme vychladnúť na 20 minút.
3. Znova urobíme smotanovú plnku a natrieme na vychladnutú čokoládovú plnku.
4. Položíme druhý plát cesta, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Postup čokoládová poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk, olej, práškový cukor a vodu.
2. Polejeme koláč a ½ plechu posypeme kokosom.
3. Necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.
Pridal(a): Michaela66